Prezidențiale 2020 | Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă, în campanie electorală. Ambii concurenți optează pentru dizolvarea Parlamentului și unirea Republicii Moldova cu România

  • 07 Octombrie 2020 13:59
Prezidențiale 2020 | Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă, în campanie electorală. Ambii concurenți optează pentru dizolvarea Parlamentului și unirea Republicii Moldova cu România

Candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de președinte, Octavian Țîcu, s-a lansat astăzi în campania electorală, iar cel al Blocului Electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, și-a prezentat prioritățile și sloganul de campanie. Ambii concurenți optează pentru dizolvarea Parlamentului și unirea Republicii Moldova cu România. 

Octavian Țîcu s-a lansat oficial în campania electorală la Ungheni, el fiind originar din acest raion. Alături de părinți și familie, dar și de deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, Octavian Țîcu a prezentat angajamentele sale în funcția de președinte. Printre acestea sunt dizolvarea actualului Parlament, care nu ar mai reprezenta votul cetățenilor, scoaterea Republicii Moldova din izolarea internațională, reunificarea infrastructurii cu România, aderarea la structurile europene de securitate.

Octavian Țîcu a declarat însă că obiectivul său principal este unirea Republicii Moldova cu România.

„Voi uni cetățenii Republicii Moldova indiferent de limba și originile etnice pe care le au sub bagheta unui proiect de prosperitate, bunăstare și securitate prin reîntregirea cu România. În această campanie noi nu vom avea adversari electorali, noi vom avea un proiect de țară. În afara reunificării nu există o șansă de viitor pentru cetățenii acestei țări”, a afirmat Octavian Țîcu.

Dorin Chirtoacă se lansează în campania electorală cu sloganul de campanie „Unirea pentru toți”. Într-un briefing desfășurat în fața Parlamentului, el  și-a argumentat sloganul ales prin faptul că toți cetățenii Republicii Moldova vor avea de câștigat dacă se va produce unirea cu România.

„Unirea pentru toți înseamnă că beneficiile unirii vor aduce o stare de bine fiecărui cetățean al Republicii Moldova, indiferent dacă este, sau încă nu a reușit să fie de partea acestui obiectiv al nostru”, a subliniat candidatul Blocului Electoral „Unirea”. 

Totodată, Dorin Chirtoacă a spus că în campania electorală toți candidații ar trebui să facă front comun împotriva lui Igor Dodon, iar după alegerile prezidențiale ar urma să fie organizate și alegeri parlamentare anticipate. Ulterior ar trebui să se producă unirea cu România și, respectiv, integrarea în Uniunea Europeană. Dorin Chirtoacă a mai anunțat că în următoarele zile va avea loc evenimentul de lansare oficială în campania electorală.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au fost înregistrați opt candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău