Previziuni guvernamentale relevă că Brexitul va avea consecințe nefaste din punct de vedere economic pentru Marea Britanie

  • 28 Noiembrie 2018 17:32
Previziuni guvernamentale relevă că Brexitul va avea consecințe nefaste din punct de vedere economic pentru Marea Britanie

Studii efectuate de șase departamente guvernamentale relevă că Marea Britanie va sfârși mai rău din punct de vedere economic, în orice scenariu de retragere din Uniunea Europeană.

Documentul arată că cea mai gravă situație ar fi ca Marea Britanie să iasă din UE fără un acord - scenariu în cazul căruia Produsul Intern Brut ar putea scădea cu 9,3%, într-o perioadă de 15 ani. Potrivit cifrelor oficiale, economia Marii Brianii s-ar putea contracta cu până la 3,9%, la 15 ani de la punerea în aplicare a planului de Brexit al premierului Theresa May, în comparație cu rămânerea țării în UE.

Documentul de 83 de pagini nu își propune să prevadă cu exactitate efectele acordului negociat de doamna May, însă compară impactul propunerilor convenite de cabinet la Chequers, în luna iulie cu alternativa unei apartenențe în stil norvegian la Zona Economică Europeană, a unui acord de comerți liber cu UE, ca în cazul Canadei sau a unui Brexit fără acord. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău