Prețurile plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni

  • 12 Iulie 2016 16:21
Prețurile plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni

Agenția pentru Reglementare în Energetică a anunțat marți, 12 iulie, prețurile-plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni.

În cazul benzinei prețul este mai mic decât acum două săptămâni, iar în cazul motorinei a suferit o creștere nesemnificativă. Cât ține de gazul lichefiat, prețurile urmează să fie stabilite de către importatori și comercianți, ca urmare a unor modificări legislative.

Pentru următoarele două săptămâni, ANRE a stabilit plafonul de 15,83 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 28 de bani mai puțin decât a fost în ultimele două săptămâni. Pentru motorină, plafonul este de 14,03 lei, cu 3 bani mai mult.

Solicitat de IPN, ofițerul de presă al ANRE, Anatol Barbei, a declarat că, odată cu intrarea în vigoare a unor modificări legislative, Agenția nu mai are  competența să stabilească prețul-plafon pentru gazul lichefiat. Acest lucru va fi făcut de către deținătorii de licență pentru import și comercializare a carburanților. Aceștia trebuie să se ghideze de o rată de rentabilitate rezonabilă, care urmează a fi inclusă în noua metodologie.

ANRE îndeamnă cetățenii să semnalizeze cazurile în care stațiile PECO afișează prețuri mai mari decât prețurile plafon. Aceștia pot semnala cazurile la linia verde: +373 800 10 800 sau la adresa electronică [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău