Prețurile petrolului au scăzut luni, din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea redresării economiei chineze și a aprecierii dolarului

  • 15 August 2023 08:59
Prețurile petrolului au scăzut luni, din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea redresării economiei chineze și a aprecierii dolarului

Prețurile petrolului au scăzut luni, din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea redresării economiei chineze și a aprecierii dolarului, întrerupând seria de creșteri din ultimele șapte săptămâni, transmite Reuters.

Cotația petrolului U.S. West Texas Intermediate a scăzut din nou cu peste 1 dolari pe baril, până la nivelul minim al zilei, înainte de a reveni la 82,42 dolari pe baril, în scădere cu 76 de cenți, citează News.ro

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 67 de cenți, la 86,12 dolari pe baril.

Participanții de pe piață analizează factori economici contrari, cântărind un echilibru strâns dintre cerere și ofertă și semnele de slăbire a cererii din China, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Vandana Hari, fondatoarea furnizorului de analize a pieței petrolului Vanda Insights, a declarat că ar putea fi o corecție pentru piețele de țiței.

”Petrolul se află în teritoriu supracumpărat de ceva timp, sfidând așteptările unei corecții”, a spus Hari.

Ea a adăugat că accentul a fost pus pe optimismul economic al SUA, cu excluderea factorilor negativi din zona euro și China.

Prețul petrolului a fost limitat de creșterea indicelui dolarului american, după avansul puțin mai mare al prețurilor de producție din SUA, în iulie.

Acest lucru a ridicat randamentele Trezoreriei, în ciuda așteptărilor că Rezerva Federală este la finalul creșterii ratelor dobânzilor.

Un dolar mai puternic presează cererea de petrol, făcând marfa mai scumpă pentru cumpărătorii care dețin alte valute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:6,17 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău