Prețurile petrolului au crescut. Gazele naturale și electricitatea au atins noi recorduri

  • 12 August 2022 09:22
Prețurile petrolului au crescut. Gazele naturale și electricitatea au atins noi recorduri

Prețurile petrolului au crescut joi, 11 august, cu peste 2 dolari, după ce Agenția Internațională pentru Energie și-a ridicat prognoza de creștere a cererii de țiței pentru acest an, deoarece creșterea prețurilor gazelor naturale i-a determinat pe unii consumatori să treacă la petrol, scrie ziare.com.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au câștigat 2,20 dolari, sau 2,3%, până la 99,60 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate au crescut cu 2,41 dolari sau cu 2,6%, până la 94,34 dolari pe baril.

”Prețurile gazelor naturale și electricității au crescut la noi recorduri, stimulând înlocuirea gazelor cu petrol în unele țări”, a afirmat agenția din Paris, în raportul său lunar privind petrolul.

AIE și-a mărit estimarea pentru cererea de petrol în 2022 cu 380.000 de barili pe zi (bpd).

În schimb, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a redus joi previziunile pentru 2022 privind creșterea cererii mondiale de petrol, invocând impactul economic al invaziei Ucrainei de către Rusia, inflația ridicată și eforturile de a controla pandemia.

OPEC se așteaptă ca cererea de petrol pentru 2022 să crească cu 3,1 milioane bpd, mai puțin cu 260.000 bpd față de prognoza anterioară.

Cu toate acestea, OPEC încă vede o cifră globală a cererii globale de petrol mai mare decât IEA pentru 2022.

Prețurile au fost, de asemenea, stimulate de o slăbire a dolarului american, care și-a extins joi pierderile față de alte valute importante, după ce un raport a arătat că inflația din SUA nu a fost la fel de ridicată pe cât se anticipase în iulie, ceea ce i-a determinat pe traderi să reducă așteptările privind majorările viitoare ale ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Sat
0
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău