PREȚURILE la produsele petroliere vor scădea

  • 23 Ianuarie 2016 18:47
PREȚURILE la produsele petroliere vor scădea

În următoarele zile urmează să scadă, cu siguranță, prețurile la produsele petroliere.

Despre aceasta a comunicat prim-ministrul Pavel Filip după ce s-a întâlnit la Guvern cu reprezentanții companiilor petroliere, transmite IPN.

Șeful executivului a spus că a vorbit și despre problemele cu care se confruntă petroliștii, iar calcularea tarifelor după o nouă metodă urmează să fie pusă în aplicare după aprobarea metodologiei de către Agenția Națională de Reglementare în Energetică. „Contez ca zilele următoare, după o analiză minuțioasă, să vedem rezultate concrete. Cu siguranță vom avea o scădere de prețuri, dar nu fac prognoze, deoarece fiecare companie are propriile calcule”, a comunicat oficialul.

Pavel Filip a subliniat că trebuie să fie transparență maximă la stabilirea prețurilor și nu doar la produsele petroliere, dar și la produsele alimentare sau medicamente. Premierul a declarat că această discuție cu petroliștii era necesară, pe motiv că cetățenii trebuie să vadă că Guvernul acționează ca să le îmbunătățească viața.

Potrivit datelor prezentate la Guvern, unele companii au scăzut prețul la produsele petroliere, începând de astăzi, 23 ianuarie, cu până la 60 de bani per litru, și urmează și alte scăderi de prețuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău