Preturile de sector evacuează forțat gheretele de lângă școli unde se mai vând țigări

  • 12 Decembrie 2019 16:03
Preturile de sector evacuează forțat gheretele de lângă școli unde se mai vând țigări

Preturile de sector din capitală evacuează forțat gheretele agenților economici care, deși au fost preavizați, nu s-au conformat cerințelor autorităților municipale și vând în continuare produse de tutungerie la o distanta mai mică de 200 de metri de instituțiile de învățământ din capitală.

Solicitat de IPN, viceprimarul Ilie Ceban, a spus că niciun agent economic nu a întreprins nimic. Aceștia au avut să aleagă: fie nu mai vând țigări, fie evacuează de sine stătător ghereta. Dar nu s-au conformat.

Întrebat despre numărul gheretelor evacuate din momentul în care primarul general, Ion Ceban, a dat dispoziție ca în trei zile țigările să fie retrase din comerț, Ilie Ceban a declarat că gheretele nu pot fi evacuate atât de repede, deoarece sunt multe. Estimativ, timp de trei zile, au fost evacuate până la zece gherete din fiecare sector.

Potrivit viceprimarului, nemulțumirea agenților economici este și mai mare atunci când vin angajații de la pretură să evacueze forțat ghereta. În acel moment toți sunt gata să se conformeze, să nu mai vândă țigări, dar e prea târziu. „De un an a intrat în vigoare legea care prevede distanța obligatorie de 200 de metri (de la instituția de învățământ), dar dânșii nu s-au conformat. Au fost preavizați anterior de mai multe ori. Acum rămâne doar acțiunea de evacuare forțată a gheretelor”, a spus Ilie Ceban.

Viceprimarul precizează că în capitală sunt șapte agenți economici, care au câte 30, 50 și poate chiar mai multe gherete în care vând țigări. Informațiile despre gheretele evacuate vor fi sinterizate până luni, 16 decembrie, și vor fi prezentate la ședința operativă de la Primărie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău