Primele verdețuri de sezon. Prețuri ridicate la fructe și legume în perioada postului

  • 22 Martie 17:35
Primele verdețuri de sezon. Prețuri ridicate la fructe și legume în perioada postului

În perioada postului, fructele și legumele, dar în special zarzavaturile, sunt la mare căutare, iar vânzătorii nu se plâng de lipsa cumpărătorilor. Cu toate acestea, cetățenii afirmă că, din cauza prețurilor ridicate, sunt limitați în alegerea produselor. Comercianții susțin că prețurile sunt la nivelul anului trecut.

La Piața Centrală din Capitală, cumpărătorii au făcut cozi la tarabele cu fructe și legume autohtone. La mare căutare sunt urzicile, care variază între 80 și 100 de lei kilogramul.

Castraveții se vând la un preț de 100 de lei per kilogram, iar roșiile sunt mai ieftine și pot fi cumpărate cu 25 de lei.

Și fructele sunt mai scumpe. Un kg de struguri costă de la 40 de lei, portocalele ajung până la 35 de lei, iar merele - 18 lei.

În același timp, vânzătorii dau asigurări că prețurile nu s-au schimbat radical, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna februarie comparativ cu ianuarie, din produsele alimentare, majorări mai accentuate ale prețurilor medii de consum au fost marcate la fructe – cu 2 % și legume cu 3,4%, scrie Moldova1.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău