Prețuri mai mici pentru roaming. Operatorii de telefonie mobilă își fac griji pentru pierderile cauzate

  • 12 August 2021 15:21
Prețuri mai mici pentru roaming. Operatorii de telefonie mobilă își fac griji pentru pierderile cauzate

După intrarea în vigoare a noilor reguli UE privind stabilirea unui tarif unic de terminare a apelurilor voce în rețelele mobile și fixe la nivelul Uniunii Europene, autoritățile de la Chișinău vor să reducă și costurile suportate de moldoveni. Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației(ANRCETI) spune că a avansat în discuții cu furnizorii de comunicații electronice mobile cu privire la implementarea prevederilor Regulamentului european în țara noastră, scrie Bizlaw.md.

Scopul final al acestei inițiative este reducerea tarifelor pentru apelurile internaționale efectuate între utilizatorii finali din Uniunea Europeană și cei din Republica Moldova. Această măsură ar crea oportunități reale privind reducerea tarifelor pentru serviciile de roaming internațional de care ar putea beneficia cetățenii Republicii Moldova, notează sursa citată.

Potrivit Agenției, furnizorii de comunicații electronice mobile și-au exprimat susținerea în vederea implementării prevederilor europene. Totuși, companiile au propus mai multe măsuri de ordin legislativ și normativ care ar diminua impactul financiar negativ asupra activității acestora.

ANRCETI afirmă că va continua dialogul cu furnizorii de comunicații electronice mobile și instituțiile statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău