Prețul unui prânz cu miliardarul Warren Buffett: peste 3,3 milioane de dolari

  • 03 Iunie 2018 13:41
Prețul unui prânz cu miliardarul Warren Buffett: peste 3,3 milioane de dolari

O persoană a cărei identitate nu a fost dezvăluită a oferit în cadrul unei licitații peste 3,3 milioane de dolari pentru un prânz privat în compania miliardarului Warren Buffett, președintele grupului Berkshire Hathaway, relatează News.ro, cu referire la Reuters.

Licitația care a avut loc online, pe eBay, pe parcursul a cinci zile, a fost organizată în beneficiul Glide Foundation,  o organizație filntropică din San Francisco care se ocupă de săraci, persoane fără locuință sau care încearcă să scape de dependența de substanțe.

Suma de 3.300.100 de dolari este a treia cea mai mare oferită pentru un prânz cu Warren Buffett în cei 19 ani de la crearea evenimentului caritabil și este apropiată de recordul de 3.456.789 de dolari atins în 2012 și 2016.

Licitația din acest an, care s-a încheiat vineri noapte, a atras 136 de oferte de la doar 6 participanți.

Acțiunea contribuie la finanțarea bugetului anual al organizației Glide, de 20 de milioane de dolari, cu care finanțează 750.000 de mese gratuite, oferirea de adăpost, teste pentru HIV și hepatită C, cursuri de pregătire profesională, îngrijire de zi pentru copii și programe after-school.

În total, Buffett, în vârstă de 87 de ani, a atras pentru Glide 29,6 milioane de dolari prin intermediul celor 19 licitații.

Soția sa Susan, care a murit în 2004, l-a prezentat pe Buffett organizației Glide după ce a făcut voluntariat acolo. Reverendul Cecil Williams, în vârstă de 88 de ani, carismaticul co-fondator al Glide, continuă să slujească la biserica afiliată organizației.

Câștigătorul licitației și până la 7 prieteni ai acestuia pot lua cina cu Buffett la Smith & Wollensky steak house din Manhattan,

Buffett va discuta orice fel de subiect cu invitații săi, cu excepția investițiilor pe care ntenționează să le facă.

Ted Weschler, manager de fonduri de investiții, a plătit în total 5,25 de milioane de dolari pentru a câștiga licitațiile din 2010 și 2011, iar ulterior s-a alăturat companiei Berkshire ca unul dintre managerii de investiții.

Berkshire are peste 90 de companii, în asigurări, energie, alimente și retail, industrie, căi ferate, proprietăți imobiliare și alte sectorare. De asemenea, grupul investește în acțiuni ale unor companii precum Apple, Wells Fargo și Coca-Cola.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău