Prețul petrolului scade în continuare, pe fondul temerilor privind recesiunea globală

  • 16 August 2022 13:28
Prețul petrolului scade în continuare, pe fondul temerilor privind recesiunea globală

Prețul petrolului a scăzut marți, deoarece datele economice sumbre de la principalul cumpărător de țiței - China - au reînnoit temerile privind o recesiune globală, transmite Reuters.

La bursa New York Mercantile Exchange, cotațiile futures pentru țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna septembrie au scăzut cu 0,44 dolari, sau 0,5%, la 88,97 dolari per baril, în timp ce cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului a coborât cu 0,73 dolari, la 94,37 dolari. În precedenta sesiune, atât cotațiile pentru țițeiul WTI, cât și cele pentru țițeiul Brent au scăzut cu aproximativ 3%.

Banca Centrală a Chinei a redus dobânzile pentru a stimula economia, care a încetinit neașteptat în iulie, pe fondul restricțiilor impuse de autoritățile de la Beijing și al crizei din sectorul imobiliar, transmite Agerpres.

"În general, prețurile materiilor prime sunt sub presiune, după ce datele economice din China din iulie sunt mult mai slabe decât se estima anterior, ceea ce a reînnoit temerile privind evoluția cererii", a apreciat Yeap Jun Rong, analist la IG Group.

În Statele Unite, producția totală în principalele bazine de șisturi bituminoase ar urma să crească în septembrie la 9,049 milioane bpd, cel mai ridicat nivel din martie 2020, conform unui raport al Agenției pentru Energie din SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău