Prețul petrolului scade după criticile lui Donald Trump privind decizia OPEC de a majora prețurile

  • 21 Aprilie 2018 10:40
Prețul petrolului scade după criticile lui Donald Trump privind decizia OPEC de a majora prețurile

Prețul țițeiului a scăzut vineri în New York, după ce președintele american Donald Trump a criticat Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), declarând că prețurile la țiței sunt „în mod artificial foarte ridicate”.

Țițeiul a înregistrat vineri la ora 16.10 o scădere de 1,3 dolari/baril, ajungând la 73,3 dolari/baril. Joi, prețul petrolului a fost de 74,6 dolari/barilul, cel mai înalt nivel din noiembrie 2014 până acum.

Scăderea prețurilor vine în urma criticilor făcute de președintele Statelor Unite, Donald Trump, asupra deciziei statelor membre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a majora prețurile, liderul de la Washington afirmând că nu va accepta majorarea artificială a prețurilor de petrol.

„Se pare că OPEC începe din nou. În contextul în care sunt cantități mari de petrol peste tot, inclusiv pe nave care așteaptă pe mare, prețurile la petrol sunt ținute artificial la niveluri foarte înalte! Nu este bine și nu va fi acceptat!”, a transmis Donald Trump vineri, prin Twitter.

După scăderea semnificativă a cotațiilor barilului la petrol în 2015, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și alți producători, inclusiv Rusia, au aplicat în 2017 prevederile unui acord de limitare a producției, situație care a facilitat majorarea cu 40% a prețurilor.

La începutul anului 2016, prețul barilului de petrol era sun 30 de dolari.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău