Prețul petrolului continuă să scadă

  • 18 Iunie 2018 09:33
Prețul petrolului continuă să scadă

Cu mai puțin de o săptămână înainte de reuniunea Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de la Viena, tendința prețului la barilul de petrol este de continuă scădere, atât pentru barilul Brent, cât și pentru West Texas Intermediate (WTI).

Potrivit Mediafax, prețul barilului de petrol Brent a ajuns în jurul cifrei de 73,4 dolari, cu o tendință generală de scădere. În urmă cu doar o săptămână, cotația unui baril Brent era de 75 de dolari, iar acum câteva săptămâni se situa în jurul cifrei de 76 de dolari. În urmă cu aproximativ o lună însă, el a fost cotat și cu 79,81 de dolari, cea mai ridicată cotație din toamna anului 2014 încoace. Prețul de atunci ajunsese la vârful unei evoluții ascendente începute pe fondul instabilității din Siria - un stat fără rezerve de petrol.

Dar cea mai mare scădere comparativ cu o lună în urmă a suferit-o prețul barilului West Texas Intermediate (WTI). De la peste 72 de dolari, la cât se găsea acum o lună, barilul WTI a ajuns să fie cotat la 65,02 de dolari.

Dacă actualele tendințe se mențin, există potențialul de a afecta negativ veniturile unor state ale căror bugete depind de vânzarea de petrol, precum Irak, Arabia Saudită, Iran sau Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău