Prețul pentru energia electrică livrată de „Energocom” a fost micșorat

  • 15 Mai 2020 11:40
 Prețul pentru energia electrică livrată de „Energocom” a fost micșorat

Consiliul de administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică livrată de furnizorul central de energie electrică SA „Energocom” în cuantum de 135 bani/kWh. Prețul este cu 23 de bani/kWh mai mic față de tariful în vigoare de 158 bani/kWh, transmite IPN.

ANRE menționează că ieftinirea a fost determinată de reducerea tarifului pentru energia electrică procurată de la SA „Termoelectrica” în cuantum de 1,16 lei/kWh. De asemenea, este vorba despre  reducerea tarifului pentru energia electrică procurată de la SA „CET Nord” în cuantum de 1,62 lei/kWh. Este menționată și considerarea devierilor tarifare pozitive estimate pentru perioada anului 2019 de către „Energocom”, în valoare de 6,65 milioane de lei.

„Energocom”, în calitate de furnizor central de energie electrică, livrează pe piața angro de energie electrică energia produsă de centralele electrice eligibile care produc din surse regenerabile de energie, precum și energie electrică produsă de centralele electrice de termoficare urbane.

Cantitatea totală de energie electrică furnizată de „Energocom” reprezintă mai puțin de 20% din totalul energiei electrice tranzacționate pe piața angro de energie electrică. Prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică este doar una din componentele în baza cărora este calculat prețul la care energia este livrată consumatorilor finali, și influențează neesențial cuantumul acestuia, notează ABRE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău