Prețul incredibil de mic cerut de stat pentru compania Air Moldova (Mold-Street)

  • 27 Iulie 2018 10:52
Prețul incredibil de mic cerut de stat pentru compania Air Moldova (Mold-Street)

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță că scoate la mezat pentru prima dată compania Air Moldova. De asemenea, statul speră să obțină, în două runde de privatizări a mai multor bunuri, suma de peste 1,57 miliarde de lei, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit mold-street.com, care face referire la un anunț al Agenției în Monitorul Oficial, prețul cerut de stat pentru vânzarea Air Moldova este de 48,23 milioane de lei sau 2,5 milioane de euro. 

Compania Air Moldova va fi expusă spre vânzare în cadrul concursului comercial organizat, în perioada 27 iulie - 4 septembrie, alături de alte 11 întreprinderi de stat. Statul susține că valoarea totală a acestora este de 526,253 milioane de lei. Sursa citată menționează că prețul foarte mic al Air Moldova poate fi explicat prin situația economică în care a ajuns compania. 

APP va mai organiza, în perioada 3-7 septembrie, licitații „cu strigare” pentru vânzarea societăților „Barza Albă” și „Tutun-CTC”, precum și 11 pachete de acțiuni din entitățile de întreținere a drumurilor, suma totală soliictată fiind de circa 983,553 milioane de lei. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău