Prețul aurului a atins un nou record, susținut de așteptările de relaxare a politicii monetare în SUA

  • 07 Martie 19:30
Prețul aurului a atins un nou record, susținut de așteptările de relaxare a politicii monetare în SUA

Prețul aurului a atins un nou nivel record miercuri, bazându-se în principal pe așteptările de relaxara monetară în SUA, în timp ce prețul paladiului a revenit peste pragul de 1.000 de dolari, pentru prima dată după 12 ianuarie.

Potrivit G4Media.ro, prețul spot al aurului a câștigat 0,8% până la 2.145,09 dolari pe uncie, după ce a atins un maxim istoric de 2.152,09 dolari uncia, mai devreme în timpul sesiunii.

Contractele futures pentru aur din SUA au închis în urcare cu 0,8%, la 2.158,2 dolari uncia.

Cotația argintului a avansat cu 1,9%, la 24,15 dolari uncia.

Aurul a beneficiat de un impuls suplimentar deoarece dolarul a scăzut după ce președintele Fed, Jerome Powell, a indicat o reducere a dobânzii de referință mai târziu în acest an.

„Este probabil ca aurul să crească mai mult, deoarece sentimentul optimist rămâne dominant. Cu toate acestea, ar putea dura ceva timp pentru ca piața să analizeze comentariile generale ale lui Powell, precum și pentru a vedea raportul de vineri privind ocuparea forței de muncă”, a declarat Tai Wong, un trader de metale independent din New York.

Aurul scade atunci când ratele ridicate ale dobânzilor din SUA cresc randamentul activelor concurente, cum ar fi obligațiunile, și întăresc dolarul, făcând lingourile mai costisitoare pentru cumpărătorii din străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
18
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău