Presupuse cazuri de vânzare a testelor de la examene. Ministerul a sesizat poliția

  • 06 Iunie 2023 10:23
Presupuse cazuri de vânzare a testelor de la examene. Ministerul a sesizat poliția

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare s-au autosesizat pe marginea informațiilor apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire și condamnă orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, ministerul susține că transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne un demers prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie apărut pe rețelele de socializare și reflectat în presă.

Instituția precizează că testele pentru bacalaureat sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedică accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen.

Ministerul și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îndeamnă elevii claselor absolvente, părinții și cadrele didactice să dea dovadă de corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2023 și să nu cadă pradă escrocheriilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău