Presiunea pe ruși e tot mai mare în Lugansk. După bătălii grele Ucraina ar putea intra în Kremina în acest an și reface liniile din 2014

  • 09 Decembrie 2022 13:42
Presiunea pe ruși e tot mai mare în Lugansk. După bătălii grele Ucraina ar putea intra în Kremina în acest an și reface liniile din 2014

Guvernatorul regiunii est-ucrainene Luhansk, Serhi Haidai, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei ar putea intra în orașul Kreminna până la sfârșitul anului, iar în 2023, ar putea elibera complet regiunea de sub ocupația trupelor ruse, scrie defenseromania.ro.

Haidai a menționat că având în vedere forțele pe care rușii le-au concentrat în această direcție, Forțele Armate ale Ucrainei se așteaptă la bătălii grele.

Potrivit oficialului, partenerii internaționali, voluntarii și consiliul regional lucrează pentru a obține victoria în regiunea Luhansk.

"Mi-ar plăcea foarte mult ca, la Anul Nou să intrăm în Kreminna, iar la sfârșitul iernii putem, în principiu, să ajungem la granițele liniei de demarcație, unde există ocupație din 2014, iar în 2023, să eliberăm întreaga regiune Luhansk" - a declarat Serhi Haidai.

Potrivit Rador, acesta a remarcat că tacticile comandanților ucraineni sunt semnificativ diferite de cele ale rușilor, care, de foarte multe ori, trimit în luptele din orașe un număr mare de soldați, în pofida pierderilor. Forțele Armate ale Ucrainei, însă, acționează mai inteligent, înconjurând orașele și forțând inamicul să se retragă.

Între timp forțele ruse de ocupație au bombardat întreaga linie a frontului din Donețk

Forțele ruse au bombardat joi întreaga linie de front din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, au declarat oficialii ucraineni, în cadrul a ceea ce pare a fi o ambiție redusă a Kremlinului de a securiza cea mai mare parte a teritoriilor pe care le-a revendicat.

Cele mai aprige lupte au avut loc în apropierea orașelor Bahmut și Avdiivka, a declarat guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, care a precizat că artileria rusă a lovit orașul Torețk, la sud-vest de Bahmut, ucigând un civil și deteriorând 12 clădiri.

El a spus că "întreaga linie de front este bombardată" și că trupele ruse încearcă să avanseze în apropiere de Liman, care a fost recucerit de forțele ucrainene în noiembrie și care reprezintă unul dintre numeroasele eșecuri suferite de Rusia de la invadarea vecinului său, în februarie.

În Bahmut și în alte părți ale regiunii Donețk, care se învecinează cu provincia Lugansk, forțele ucrainene au ripostat cu baraje de lansatoare de rachete.

Comandamentul militar ucrainean a declarat că artileria rusă a atacat infrastructura civilă din orașele Kupiansk și Zolociv din regiunea nord-estică Harkov și Oceakiv din regiunea Mikolaiv. Unitățile antiaeriene ucrainene au doborât joi seara mai multe dintre rachetele lansate în regiunea Harkov, a declarat guvernatorul Oleh Sinehubov pe aplicația de mesagerie Telegram. Reuters nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău