Presei ruse de stat i s-a interzis să publice relatări de la funeraliile lui Navalnîi

  • 02 Martie 17:50
Presei ruse de stat i s-a interzis să publice relatări de la funeraliile lui Navalnîi

Mass-media de stat din Rusia au interzis publicarea de reportaje de la funeraliile lui Alexei Navalnîi. Angajaților li s-a permis doar publicarea unor știri scurte despre despărțirea de politicianul decedat, au declarat pentru Meduza două surse din principalele media rusești (declarată „agent străin” și organizație indezirabilă în Rusia), scrie G4Media.

„Existau două opțiuni – fie să nu se scrie deloc despre asta, fie să se publice știrea că Navalnîi a fost înmormântat (enumerând cazurile sale penale) și să se sublinieze faptul că la înmormântare au fost ambasadori străini, fără a se concentra pe participarea oamenilor”, a declarat publicației una dintre surse.

O sursă de la RBC a declarat că redacția nu a avut sarcina de a scrie un reportaj, ci s-a limitat la o știre foarte scurtă. Un angajat al Vedomosti, care a vorbit cu Meduza sub rezerva anonimatului, a declarat că publicația nu a impus o interdicție directă de a relata de la funeraliile lui Navalnîi, dar sursa nu știa că a fost planificat un astfel de material.

Canalele de televiziune federale rusești nu au vorbit despre funeraliile lui Alexei Navalnîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău