Președinții de Parlamente din Statele Nordice și Baltice vor întreprinde o vizită comună la Chișinău

  • 06 Noiembrie 2019 12:52
Președinții de Parlamente din Statele Nordice și Baltice vor întreprinde o vizită comună la Chișinău

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere, miercuri, 6 noiembrie cu membrii Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Parlamentului (Seimas-ului) Republicii Lituania, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

În cadrul acesteia Președintele Parlamentului a declarat că reforma justiției este una foarte importantă și va fi susținută, dar cu respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Potrivit speakerului, este necesar de a respecta recomandările experților internaționali pentru a nu admite trecerea sistemului sub influența unor forțe politice.

Delegația, condusă de vicepreședintele Seimas-ului Republicii Lituania, Jonas Liesys efectuează o vizită la Parlamentul Republicii Moldova, în perioada 5-8 noiembrie. Din aceasta mai fac parte Valerijus Simulik, președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova, președintele Comitetului pentru drepturile omului al Seimasului și Gintaras Vaičekauskas, vicepreședintele Comitetului pentru afaceri europene, membru al Grupului pentru relații interparlamentare cu Moldova.

La inițiativa Lituaniei, în perioada 2-4 decembrie curent, la Chișinău va fi organizată vizita oficială comună a Președinților de Parlamente din Statele Nordice și Baltice (NB8).

Republica Moldova și Republica Lituania au stabilit raporturi diplomatice la 8 iulie 1992.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău