Președinții celor două camere ale Parlamentului României vin astăzi la Chișinău

  • 27 Martie 2023 08:26
Președinții celor două camere ale Parlamentului României vin astăzi la Chișinău

Președintele interimar al Senatului României și președintele Camerei Deputaților de la București, Alina Gorghiu, respectiv Marcel Ciolacu, vor efectua, astăzi, o vizită în Republica Moldova.

Alina Gorghiu va avea o întâlnire cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ea va participa și la spectacolul-concert 'Limba română este patria mea'

Marcel Ciolacu va susține o alocuțiune la festivitățile prilejuite de dezvelirea busturilor lui Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț în localitatea Ialoveni, pentru ca apoi să se întâlnească cu IPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, transmite AGERPRES.

De asemenea, două comisii importante ale Parlamentului României - cea pentru Integrare Europeană și cea a Controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații își vor desfășura lucrările împreună cu parlamentarii de la Chișinău.

„Acest șir de întrevederi importante demonstrează concret sprijinul pe care îl avem în România și arată încă o dată că noi nu suntem singuri în parcursul nostru european”, a apreciat într-un mesaj președintele Parlamentului R. Moldova Igor Grosu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău