Președinția ucraineană dezminte finalizarea unui proces de schimb de prizonieri cu Rusia

  • 30 August 2019 11:36
Președinția ucraineană dezminte finalizarea unui proces de schimb de prizonieri cu Rusia

Președinția de la Kiev a dezmințit vineri finalizarea unui proces de schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, anunțată în cursul dimineții de anumite media ruse și de un responsabil ucrainean, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Procesul vizând eliberarea persoanelor deținute de cele două părți continuă. Informația privind finalizarea sa nu corespunde realității', a comunicat președinția, într-un mesaj pe Facebook.

Un site de informații rusesc a anunțat vineri dimineață că în cursul nopții ar fi avut loc un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, în care ar fi fost eliberat cineastul ucrainean Oleg Sențov, aflat în închisoare în Rusia. Site-ul a publicat ulterior o dezmințire, prezentându-le scuze cititorilor săi.

Și noul procuror general ucrainean, Ruslan Riaboșapka, a postat vineri dimineață pe Facebook un mesaj conform căruia schimbul de prizonieri ar fi fost 'finalizat', iar Sențov s-ar afla în drum spre Ucraina.

'Nu este prima dată când vedem un haos informațional provocat de (...) informații neconfirmate', a subliniat președinția de la Kiev, denunțând o 'dezinformare' și 'un joc cu emoțiile societății'.

'Atunci când procesul de eliberare va fi finalizat, președinția o va anunța prin canale oficiale', a adăugat aceasta.

Agenția de presă rusă Interfax a transmis joi, citând o 'sursă bine informată', că Oleg Sențov, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru 'terorism și trafic de arme', fusese transferat la Moscova din centrul de detenție din Marele Nord rus, în cadrul unui 'schimb' de prizonieri cu Ucraina.

Vineri, avocatul lui Sențov, Dmitri Dinze, a declarat pentru AFP că nu deține 'nicio informație' despre acest presupus transfer.

La sfârșitul lunii iulie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus Rusiei un schimb între Oleg Sențov și jurnalistul ucraineano-rus Kirilo Vîșinski, judecat pentru 'înaltă trădare' la Kiev, și eliberat condiționat, surprinzător, miercuri. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău