Președinția suedeză a OSCE se declară pregătită să convoace o reuniune în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean

  • 15 Septembrie 2021 11:49
Președinția suedeză a OSCE se declară pregătită să convoace o reuniune în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean

Președinția suedeză a OSCE se declară pregătită să convoace o reuniune în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean, în această toamnă la Stockholm. Subiectul a fost discutat la Chișinău și Tiraspol în timpul unei vizite de două zile a reprezentantului Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

În cadrul discuțiilor, Mayr-Harting a făcut schimb de opinii cu privire la situația actuală în procesul de reglementare înainte de următoarea vizită a Președintelui în exercițiu al OSCE și a subliniat necesitatea de a avansa acest proces, precum și de a elabora noi propuneri comune. De asemenea, el a analizat potențialul de a realiza progrese în ceea ce privește aspectele cheie care îmbunătățesc viața oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru, inclusiv libertatea de mișcare, protecția drepturilor omului, transportul și asistența medicală, potrivit unui comunicat al Misiunii OSCE în Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost pregătit terenul pentru următoarea vizită a Președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul suedez de externe, Ann Linde, în Republica Moldova, planificată pentru luna octombrie, mai notează sursa citată.

Ultima reuniune în formatul 5+2 a avut loc în octombrie 2019, la Bratislava.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău