Președinția suedeză a OSCE este pregătită să convoace o reuniune în formatul de negocieri 5+2, la Stockholm

  • 07 Octombrie 2021 11:11
Președinția suedeză a OSCE este pregătită să convoace o reuniune în formatul de negocieri 5+2, la Stockholm

Președinția suedeză a OSCE este pregătită să convoace anul acesta o reuniune în formatul de negocieri 5+2, la Stockholm, a declarat ministra suedeză a Afacerilor Externe, Ann Linde, la încheierea vizitei sale în Republica Moldova.

Ea a avut, la Chișinău, întrevederi cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița, cu ministrul de externe, Nicu Popescu și vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski. De asemenea, s-a întâlnit la Tighina cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și cu reprezentatul politic al regiunii la negocierile privind soluționarea diferendului transnistrean, Vitali Ignatiev.

Președinta în exercițiu a OSCE și-a exprimat sprijinul deplin pentru facilitarea procesului de reglementare, în conformitate cu principiile independenței, suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu statut special pentru regiunea transnistreană, potrivit unui comunicat al misiunii OSCE în Republica Moldova. 

Ann Linde a subliniat că activitatea continuă privind implementarea completă și neîntreruptă a pachetului „Berlin plus” sunt esențiale pentru construirea unei baze solide pentru avansarea în continuare a procesului de reglementare, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău