Preşedinţia Română a Consiliului UE: 90 de dosare legislative închise

  • 20 Iunie 10:45
Preşedinţia Română a Consiliului UE: 90 de dosare legislative închise

România a închis, în perioada Preşedinţiei Consililui UE, 90 de dosare legislative, arată datele preliminare. Printre dosarele închise se află setul de măsuri în vederea combaterii dezinformării, finalizarea discuţiilor pe Directiva Gaze Naturale şi actualizarea legislaţiei copyright, potrivit Mediafax.

România deţine preşedinţia Consiliului UE până la 1 iulie 2019. Potrivit datelor de până acum, în cele şase luni de mandat, ţara noastră a reuşit să închidă 90 de dosare legislative, informează sursa citată

La jumătatea mandatului său, adică în luna martie, România reuşea să transmită Uniunii Europene finalizarea negocierilor din dosare importante, precum: setul de măsuri în vederea combaterii discriminării, finalizarea discuţiilor pe Directiva Gaze Naturale şi Directiva Copyright.

Oficialii de la Bucureşti au urmărit încă de la început crearea unui cadru în care să se desfăşoare alegerile europarlamentare, fără a exista riscul dezinformării. Totodată, Directiva Copyright a fost prioritară, avându-se în vedere implicaţiile copyright asupra giganţilor internaţionali în mediul online.

Alte puncte finalizate sau dezbătute în timpul preşedinţiei române la Consiliul UE:

- Directiva privind transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă - aceasta este importantă în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru toţi lucrătorii europeni şi oferă protecţie în faţa contractelor nelegale.

- finalizarea negocierilor asupra Directivei privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă

- măsuri de consolidare a Pieţei Interne, cum ar fi Directiva privind dublul standard al produselor alimentare

- aprofundarea Pieţei Unice, în baza unei abordări care a vizat menţinerea integrităţii acesteia şi a celor patru libertăţi fundamentale aferente

-Regulamentul privind promovarea transparenţei pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online

-Regulamentul privind siguranţa generală a vehiculelor cu motor

-Regulamentul privind comercializarea şi utilizarea precursorilor de explozivi

- Directiva privind instrumentele şi procesele digitale în contextul dreptului societăţilor comerciale

-Directiva privind transformările, fuziunile şi divizările transfrontaliere

- Definitivarea pieţei unice digitale- obiectivul asumat a vizat contribuţia la valorificarea la maximum a potenţialului digital al Uniunii.

-adoptarea de către Consiliul Afaceri Generale a Concluziilor privind extinderea şi procesul de stabilizare şi asociere.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
11 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,1 m/s
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
9 °C
Sat
8 °C
Sun
6 °C

Curs oficial BNM 13 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2332 0.0088
USD 17.4562 0.0214
RON 4.0386 0.0021
UAH 0.7133 0.0010
RUB 0.2725 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău