Președinția Română a Consiliului UE: 90 de dosare legislative închise

  • 20 Iunie 2019 10:45
Președinția Română a Consiliului UE: 90 de dosare legislative închise

România a închis, în perioada Președinției Consililui UE, 90 de dosare legislative, arată datele preliminare. Printre dosarele închise se află setul de măsuri în vederea combaterii dezinformării, finalizarea discuțiilor pe Directiva Gaze Naturale și actualizarea legislației copyright, potrivit Mediafax.

România deține președinția Consiliului UE până la 1 iulie 2019. Potrivit datelor de până acum, în cele șase luni de mandat, țara noastră a reușit să închidă 90 de dosare legislative, informează sursa citată

La jumătatea mandatului său, adică în luna martie, România reușea să transmită Uniunii Europene finalizarea negocierilor din dosare importante, precum: setul de măsuri în vederea combaterii discriminării, finalizarea discuțiilor pe Directiva Gaze Naturale și Directiva Copyright.

Oficialii de la București au urmărit încă de la început crearea unui cadru în care să se desfășoare alegerile europarlamentare, fără a exista riscul dezinformării. Totodată, Directiva Copyright a fost prioritară, avându-se în vedere implicațiile copyright asupra giganților internaționali în mediul online.

Alte puncte finalizate sau dezbătute în timpul președinției române la Consiliul UE:

- Directiva privind transparența și previzibilitatea condițiilor de muncă - aceasta este importantă în îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru toți lucrătorii europeni și oferă protecție în fața contractelor nelegale.

- finalizarea negocierilor asupra Directivei privind protecția lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenți cancerigeni sau mutageni la locul de muncă

- măsuri de consolidare a Pieței Interne, cum ar fi Directiva privind dublul standard al produselor alimentare

- aprofundarea Pieței Unice, în baza unei abordări care a vizat menținerea integrității acesteia și a celor patru libertăți fundamentale aferente

-Regulamentul privind promovarea transparenței pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online

-Regulamentul privind siguranța generală a vehiculelor cu motor

-Regulamentul privind comercializarea și utilizarea precursorilor de explozivi

- Directiva privind instrumentele și procesele digitale în contextul dreptului societăților comerciale

-Directiva privind transformările, fuziunile și divizările transfrontaliere

- Definitivarea pieței unice digitale- obiectivul asumat a vizat contribuția la valorificarea la maximum a potențialului digital al Uniunii.

-adoptarea de către Consiliul Afaceri Generale a Concluziilor privind extinderea și procesul de stabilizare și asociere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,5 m/s
Mon
12
Tue
10
Wed
13
Thu
15
Fri
17

Curs oficial BNM 31 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău