Președinția Republicii Moldova, necrolog pentru Ion Solonenco, șeful delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control: „A dat dovadă de disciplină, exigență față de sine și față de subalterni”

  • 15 August 2022 12:18
Președinția Republicii Moldova, necrolog pentru Ion Solonenco, șeful delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control: „A dat dovadă de disciplină, exigență față de sine și față de subalterni”

„Cu tristețe și profundă îndurerare am primit vestea despre trecerea în neființă, la 12 august 2022, a lui Ion Solonenco, șeful delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, General de brigadă în retragere”, se arată într-un necrolog al președinției Republicii Moldova.

„Ion Solonenco a avut o carieră prolifică în sectorul de securitate unde, de-a lungul activității sale, a dat dovadă de disciplină, exigență față de sine și față de subalterni - calități datorită cărora a fost promovat consecutiv de la funcția de imputernicit operativ inferior până la cea de viceministru al Securității Naționale al Republicii Moldova.

Din 27 iulie 1992 și până în anul 2002, Generalul Ion Solonenco a fost membru, iar apoi și copreședinte din partea Republicii Moldova al Comisiei Unificate de Control. Un patriot recunoscut, în toată această perioadă, domnia sa a muncit cu dăruire pentru menținerea păcii în Zona de Securitate, pentru avansarea obiectivului de reglementare a diferendului transnistrean și pentru apărarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Generalul Solonenco a fost decorat cu Medalia „Meritul Militar” (1994), Ordinul „Gloria Muncii” (2005) și „Ordinul Republicii” (2017) pentru rezultate remarcabile în activitate și în semn de înaltă apreciere a eforturilor depuse pentru menținerea păcii, stabilității și ordinii de drept în Zona de Securitate. În anul 2018, i-a fost acordat Premiul Național pentru contribuția semnificativă la elaborarea și promovarea politicii de securitate a statului, inclusiv a politicii Guvernului în domeniul reintegrării țării, precum și pentru meritele deosebite pe parcursul întregii sale activități.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate, prietenilor, tuturor celor care l-au cunoscut și au apreciat profesionalismul și devotamentul față de Patrie, de care a dat dovadă, în viața și activitatea sa, regretatul General Ion Solonenco. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în necrologul președinției Republicii Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău