Președinția Republicii Moldova a făcut public programul vizitei președintelui Portugaliei la Chișinău

  • 29 Octombrie 2023 12:30
Președinția Republicii Moldova a făcut public programul vizitei președintelui Portugaliei la Chișinău

Președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, va efectua luni și marți (30-31 octombrie) o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația Președintei Maia Sandu.

Într-un comunicat, făcut astăzi public, instituția prezidențială de la Chișinău anunță că în prima parte a zilei de luni, 30 octombrie, președintele Marcelo Rebelo de Sousa va fi întâmpinat cu onoruri militare la Președinția Republicii Moldova, după care va avea întrevederi cu Maia Sandu și cu membrii delegațiilor.

Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună. Pe parcursul zilei, președintele portughez mai are programate discuții cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu Prim-ministrul Dorin Recean, și va depune flori la monumentul domnitoruluii Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

Marți, 31 octombrie, Marcelo Rebelo de Sousa va avea discuții cu studenții Facultății de Drept și ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative ai Universității de Stat din Moldova.

De asemenea, Maia Sandu și omologul său portughez vor participa la un forum organizat de Agenția de Investiții în cadrul căruia companiilor portugheze prezente în regiune li se vor prezenta oportunitățile din Moldova.

În marja evenimentului va avea loc și ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere între agențiile de investiții din ambele țări.

De menționat că în aceeași perioadă, la Chișinău este așteptat și vicepreședintele Republicii Bulgaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău