Președinția răspunde Irinei Vlah, cu privire la referendumul de aderare la UE: „Nu este și nici nu poate fi vorba despre vreo aderare la blocuri militare”

  • 23 Februarie 13:17
Președinția răspunde Irinei Vlah, cu privire la referendumul de aderare la UE: „Nu este și nici nu poate fi vorba despre vreo aderare la blocuri militare”

„Readucem aminte pentru toate vocile consacrate ale Kremlinului, care au fantezii despre referendumuri pentru neutralitate, că în Constituție, Articolul 11, este consfințită calitatea de stat neutru al Republicii Moldova: (1) Republica Moldova proclamă neutralitatea sa permanentă”, a transmis pe con tul său de Telegram șeful Cabinetului Președinției, Adrian Băluțel,

„Deci în legea supremă a țarii noastre scrie că suntem neutri, că nu facem parte și nu putem adera la blocuri militare, lucru respectat de toate instituțiile statului.

Nu este și nici nu poate fi vorba despre vreo aderare la blocuri militare, pentru că asta contravine Constituției.  Exact asta i-am spus și în răspunsul la scrisoarea trimisă administrației prezidențiale de dna Vlah.

Or, noi respectăm Constituția și prevederile sale. Noi ne dorim să păstrăm pacea, să nu fim implicați în conflicte, să trăim în siguranță și bună înțelegere și să avem o armată modernă care apără anume neutralitatea țării.

Noi ne dorim să fim parte a familiei europene, pentru că Uniunea Europeană este cel mai durabil proiect de pace. Acesta este modelul pe care ne construim țara”, a transmis Adrian Băluțel.

Precizăm că fosta bașcană a autonomiei găgăuze, Irina Vlah, a propus introducerea unei întrebări suplimentare la referendumul privind aderarea la UE, prin care să fie cerută opinia cetățenilor Republicii Moldova cu privire la aderarea la alianțe sau blocuri militare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău