Președinția cehă a UE cere înființarea unui tribunal pentru anchetarea crimelor de război ale rușilor în Izium

  • 18 Septembrie 2022 09:00
Președinția cehă a UE cere înființarea unui tribunal pentru anchetarea crimelor de război ale rușilor în Izium

Republica Cehă, care asigură în prezent președinția prin rotație a Uniunii Europene, a cerut, sâmbătă 17 septembrie, crearea unui tribunal internațional special, care să judece crimele de război din Ucraina. Solicitarea vine după ce au fost descoperite sute de corpuri înhumate sumar în nord-estul Ucrainei, acolo unde contraofensiva Kievului a obligat trupele ruse să se retragă după șase luni de ocupație.

„În secolul XXI, astfel de atacuri împotriva populației civile sunt de neconceput și odioase”, a notat pe Twitter ministrul ceh de Externe, Jan Lipavsky.

„Nu trebuie să trecem cu vederea asta. Toți criminalii de război trebuie să fie pedepsiți. Fac apel pentru crearea rapidă a unui tribunal internațional special”, a adăugat el.

Cehia deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, transmite AGERPRES.

Autoritățile ucrainene au anunțat că au fost descoperite 450 de cadavre de civili îngropate într-o pădure de la periferia Iziumului.

Recent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat și pentru aducerea președintelui Vladimir Putin în fața justiției internaționale pentru crimele de război din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău