Președinția dezminte autenticitatea pretinsei discuții a Maiei Sandu cu prim-ministrul ucrainean

  • 03 Octombrie 2022 17:47
Președinția dezminte autenticitatea pretinsei discuții a Maiei Sandu cu prim-ministrul ucrainean

Președinția califică drept trucare pretinsa discuție pe care președinta Maia Sandu ar fi avut-o cu premierul ucrainean pe tema mobilizării în Rep. Moldova despre care au relatat unele surse media din Rusia. Tot astăzi și Ministerul Apărării a dezmințit falsurile apărute pe un cont de Telegram din Rusia precum că Maia Sandu ar fi anunțat mobilizare militară în Rep. Moldova.

Președinția de la Chișinău dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată cu premierul ucrainean Denîs Șmîhal în care șefa statului ar spune că este pregătită să declare mobilizarea în Rep. Moldova și că în acest sens se lucrează în colaborare strânsă cu România.

Înregistrarea video apărută în unele surse media din Rusia este o tentativă de implicare a președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake, se arată într-un comunicat de presă al administrației prezidențiale. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet, se mai arată în comunicat.

Și Ministerul Apărării  a calificat ca fiind falsă informația răspândită de unele surse rusești, precum că președinta Maia Sandu s-ar pregăti să anunțe mobilizare militară.

Ministerul explică într-un comunicat de presă că potrivit legislației,  mobilizarea poate fi anunțată odată cu instituirea stării de asediu sau de război de către Parlament la propunerea Consiliului Suprem de Apărare sau de către șeful statului, cu aprobarea Legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău