Președinția austriacă a OSCE îndeamnă Chișinăul și Tiraspolul să intensifice dialogul

  • 25 Mai 2017 17:33
Președinția austriacă a OSCE îndeamnă Chișinăul și Tiraspolul să intensifice dialogul

Președinția austriacă a OSCE îndeamnă Chișinăul și Tiraspolul să intensifice dialogul pentru identificarea unor poziții comune în privința celor mai importante subiecte aflate în discuții și pentru reluarea negocierilor în formatul 5+2.

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, și-a încheiat, astăzi, vizita de două zile în Republica Moldova.

Astăzi la Bender a avut loc și o întrevedere a negociatorilor politici din partea Chișinăului și Tiraspolului, după o pauză de peste două luni. Wolf Heim a chemat ambele părți să contribuie la intensificarea dialogului și reluarea negocierilor.

Ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc la începutul lunii iunie 2016 la Berlin când părțile au semnat un protocol în care au fost indicate șapte puncte, asupra cărora trebuie să se lucreze. Printre acestea sunt apostilarea diplomelor eliberate în Transnistria, circulația automobilelor înmatriculate în stânga Nistrului, dosarele penale, etc.

Mai mulți experți de la Chișinău au acuzat că Republica Moldova a fost forțată să semneze acel document care nu ține cont și de interesele Chișinăului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău