Președintele venezulean Maduro a ordonat manevre militare la frontiera cu Columbia

  • 04 Septembrie 2019 09:35
Președintele venezulean Maduro a ordonat manevre militare la frontiera cu Columbia

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat organizarea de manevre militare la frontiera cu țara vecină Columbia, informează miercuri dpa, preluat de Agerpres.

"Dacă vreți pace și suveranitate, fiți pregătiți să le apărați", a declarat Maduro într-un discurs susținut în fața militarilor, la Caracas.

Dat fiind tensiunile dintre țările vecine, Maduro a ordonat prezența tuturor unităților la frontieră în stare de alertă și a anunțat o serie de exerciții militare în perioada 10-28 septembrie.

Mai mulți ex-comandanți din fosta gherilă a mișcării Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC) au anunțat luna trecută că reiau lupta armată.

Președintele columbian Ivan Duque a acuzat Venezuela de protecție acordată unui grup de foști comandanți și combatanți ai fostei gherile FARC.

Maduro a respins aceste acuzații. "Acum ei vor să producă probe false pentru a ataca Venezuela și a începe un conflict militar cu țara noastră", a declarat Maduro marți.

Un acord de pace negociat la Havana a pus capăt celor 52 de ani de conflict din Columbia, în 2016. FARC a devenit partid politic și deține 10 locuri în Congresul Columbiei.

Din 1958, conflictul armat din Columbia a dus la moartea a peste 260.000 de oameni și la strămutarea a aproape 8 milioane de persoane, potrivit Centrului Național pentru Memorie Istorică. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău