Președintele Venezuelei a cerut sprijin OPEC împotriva sancțiunilor impuse de SUA

  • 11 Februarie 2019 17:43
Președintele Venezuelei a cerut sprijin OPEC împotriva sancțiunilor impuse de SUA

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, caută să obțină sprijinul Organizației țărilor exportatoare de petrol (OPEC) împotriva sancțiunilor impuse de Statele Unite asupra industriei petroliere din Venezuela, citând impactul acestora asupra prețului petrolului și potențialele riscuri pentru alte membre ale OPEC, transmite Rador.

Organizația, în cadrul căreia Venezuela este membru fondator, a refuzat să facă declarații oficiale, afirmând că este preocupată de politicile petroliere, și nu de politică, susțin surse familiare cu scrisoarea trimisă pe 29 ianuarie 2019 de Nicolas Maduro secretarului general al OPEC, Mohammad Barkindo, la o zi după ce SUA au impus sancțiuni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA.

"Țara noastră speră să obțină solidaritatea și prijinul total al țărilor membre ale OPEC și al Conferinței sale ministeriale în lupta pe care o ducem în prezent împotriva imixtiunii ilegale și arbitrare a SUA în treburile interne ale Venezuelei. Solicit sprijinul dvs. total și colaborarea pentru denunțarea comună și pentru a înfrunta această nerușinată deposedare de bunuri importante aparținând unuia dintre membrii OPEC", a scris Nicolas Maduro în scrisoare.

Peste 40 de națiuni ale lumii, printre care Statele Unite, puterile europene și majoritatea țărilor din America Latină l-au recunoscut pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, președinte interimar și legitim al țării, după controversatele alegeri de anul trecut. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău