Președintele Uniunii Interparlamentare efectuează, în premieră, o vizită în R.Moldova

  • 26 Septembrie 2020 10:20
Președintele Uniunii Interparlamentare efectuează, în premieră, o vizită în R.Moldova

Republica Moldova va fi vizitată, în premieră, de președintele Uniunii Interparlamentare (UIP) – organizație globală a Parlamentelor naționale, care întrunește 179 de Parlamente și 13 membri asociați, informează un comunicat al Legislativului.

Președinta UIP, Gabriela Cuevas Barron, va fi la Chișinău în perioada 26 septembrie – 2 octombrie. Ea va avea, luni, 28 septembrie, o întrevedere cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul căreia va fi efectuat un schimb de opinii referitor la cooperarea dintre cele două instituții. De asemenea, vor fi abordate posibilitățile de consolidare a relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Mexic, Gabriela Cuevas Barron fiind membru al Camerei Deputaților a Congresului Uniunii al Statelor Unite Mexicane.

Gabriela Cuevas Barron se va întâlni și cu membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară.

În marja vizitei, în incinta Parlamentului va fi prezentată Cartea aniversară a Uniunii Interparlamentare  ”Celebrarea a 130 de ani ai UIP”, se mai arată în comunicat.

UIP reprezintă cel mai mare for interparlamentar din lume, care promovează obiectivele Organizației Națiunilor Unite și activează în strânsă colaborare cu aceasta. Sediul UIP se afla la Geneva. Republica Moldova a devenit membru al Uniunii Interparlamentare în 1992.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău