Președintele Ucrainei salută negocierile ''constructive'' de la Paris

  • 27 Ianuarie 2022 16:39
Președintele Ucrainei salută negocierile ''constructive'' de la Paris

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi negocierile ''constructive'' care au reunit cu o zi înainte, la Paris, reprezentanți ai Kievului și Moscovei, sub mediere franco-germană, în încercarea de a dezamorsa criza din jurul Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Zelenski a apreciat "pozitiv" organizarea acestei reuniuni, "caracterul său constructiv, precum și dorința de a continua negocieri substanțiale peste două săptămâni la Berlin", a anunțat președinția ucraineană într-un comunicat.

Președintele ucrainean a pledat, de asemenea, pentru organizarea "cât mai repede posibil" a unui summit al șefilor de stat ai celor patru țări, reuniunea de miercuri reunind consilierii diplomatici ai acestora.

"Prima prioritate este de a ajunge la un armistițiu stabil și necondiționat în Donbas", regiunea din estul Ucrainei controlată parțial de separatiștii proruși, susținuți de Moscova, a subliniat Zelenski, citat în comunicat.

Occidentul acuză Rusia că a comasat 100.000 de soldați la frontiera cu Ucraina, în vederea unei invazii pe teritoriul țării vecine.

Moscova neagă orice intenție belicoasă, afirmând că, dimpotrivă, ea este amenințată de Occident, și cere garanții că Ucraina nu va adera la NATO, cerere respinsă de Washington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău