Președintele Ucrainei îl numește pe Maxim Doneț, apropiat al unui magnat, șef al unor importante servicii de protecție

  • 31 Mai 2019 12:17
Președintele Ucrainei îl numește pe Maxim Doneț, apropiat al unui magnat, șef al unor importante servicii de protecție

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit la conducerea unui important serviciu de pază și protecție un om despre care Reuters a scris că are legături cu magnatul Ihor Kolomoiski, numire care scoate și mai mult la iveală legăturile între cei doi, informează vineri agenția de presă britanică, scrie Agerpres.

Maxim Doneț a fost numit șef al echipei personale de gărzi de corp a președintelui Ucrainei, precum și șef-adjunct al Departamentului de pază și protecție de stat, potrivit unui decret publicat pe site-ul web al președintelui joi seara.

Nu se oferă alte detalii și nu se spune de ce anume a fost ales Doneț pentru acest post. Purtătoarea de cuvânt a lui Zelenski nu a fost disponibilă pentru comentarii în acest sens, informează Reuters.

Săptămâna trecută, un avocat care are legături cu Kolomoiski, Andrii Bogdan, a fost numit șef al administrației prezidențiale.

Actor de comedie fără experiență politică, Zelenski a câștigat luna trecută alegerile prezidențiale pe valul promisiunilor sale de a combate corupția și a pune capăt "politicilor curente".

Însă, el se află în atenție pentru relațiile sale de afaceri cu Kolomoiski, care este unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina și care s-a aflat multă vreme în conflict cu autoritățile ucrainene în legătură cu controlul asupra PrivatBank, cel mai mare creditor din Ucraina.

Reuters a documentat anterior legăturile dintre Doneț și Kolomoiski și a găsit fotografii de la șase ocazii diferite în care cei doi au fost surprinși împreună. Niciunul dintre ei nu a făcut comentarii cu privire la legătura dintre ei.

Departamentul de pază și protecție de stat este angajat în protejarea înalților oficiali, inclusiv a premierului și președintelui Parlamentului.

Bogdan a fost consilierul lui Kolomoiski când acesta era guvernator regional în 2014. El a fost unul dintre avocații lui Kolomoiski în procesul magnatului împotriva guvernului în legătură cu PrivatBank, pe care Kolomoiski a deținut-o până în 2016. AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău