Președintele Ucrainei îl invită pe Putin la o întâlnire în zona de conflict din Donbas

  • 21 Aprilie 2021 08:30
Președintele Ucrainei îl invită pe Putin la o întâlnire în zona de conflict din Donbas

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a invitat marți pe omologul său rus, Vladimir Putin, să se întâlnească în zona conflictului cu separatiștii proruși din estul Ucrainei, pentru a face să scadă tensiunea dintre cele două țări, transmit agențiile internaționale de presă, preluate de Agerpres.

„Domnule Putin! Sunt dispus să vă propun să ne întâlnim în orice loc din Donbas-ul ucrainean, unde războiul continuă!”, a spus Volodimir Zelenski într-un discurs adresat națiunii.

„Milioane de vieți” sunt în joc în cazul unui conflict între Ucraina și Rusia, a avertizat marți președintele ucrainean, adresându-i-se liderului de la Kremlin.

„Președintele rus a spus cândva: dacă o luptă este inevitabilă, trebuie să ataci primul. Dar, în opinia mea, fiecare lider trebuie să înțeleagă că o luptă nu poate fi inevitabilă atunci când este vorba despre un război real și milioane de vieți”, a adăugat Volodimir Zelenski în discursul său.

Peste 150.000 de militari ruși au fost comasați la frontiera Ucrainei și în Crimeea anexată, a anunțat luni șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, după reuniunea în sistem de videoconferință a miniștrilor de externe din UE, în cadrul Consiliului Afaceri Externe (CAE).

„Există un risc de escaladare prin desfășurarea a 150.000 de militari ruși la frontiera cu Ucraina. Este vorba despre desfășurarea cea mai masivă la care am asistat vreodată. Este îngrijorător”, a declarat Borrell după încheierea reuniunii CAE, fără a oferi detalii despre sursa acestor informații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău