Zelenski a convocat o ședință urgentă a Consiliul de Securitate și Apărare al Ucrainei

  • 29 Septembrie 2022 18:10
Zelenski a convocat o ședință urgentă a Consiliul de Securitate și Apărare al Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, convoacă o ședință urgentă a Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei. Secretarul de presă al președintelui, Serghei Nikiforov a scris despre acest lucru pe Facebook.

„Președintele Volodimir Zelenski convoacă o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei pentru mâine (30 septembrie). Vom anunța ordinea de zi și alte detalii mai târziu", a menționat Nikiforov.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmytro Peskov, a declarat că la 30 septembrie, Kremlinul va găzdui o ceremonie de semnare pentru „aderarea” la Federația Rusă a teritoriilor ucrainene ocupate. Vorbim despre teritoriile regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk.

Pe 27 septembrie, reprezentanții „comitetelor electorale centrale” locale au arătat rezultatele de la „votare”. Includerea regiunilor în Federația Rusă a fost susținută de 87 până la 99% dintre alegători.

Ocupanții au organizat pseudo-referendumuri între 23 și 27 septembrie, sub supravegherea armatei ruse, transmite ziare.com.

Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, a vorbit despre participarea a 0,5% dintre locuitorii regiunii Zaporijie la „referendumul” rusesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău