Președintele ucrainean a fost invitat la summitul NATO de la Madrid

  • 15 Iunie 2022 14:24
Președintele ucrainean a fost invitat la summitul NATO de la Madrid

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat miercuri că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este invitat să ia parte la summitul liderilor Alianței, ce va avea loc la sfârșitul lunii iunie la Madrid, informează DPA, potrivit Agerpres.

''(Zelenksy) este, desigur, binevenit să vină personal. Dacă acest lucru nu este posibil pentru el, atunci ni se va adresa prin videoconferință'', a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă la Bruxelles.

''Liderii NATO sunt extrem de angajați să susțină Ucraina'', a continuat Stoltenberg, și să ''demonstreze această solidaritate nu doar în cuvinte, ci și în fapte''.

Zelenski s-a adresat deja celor 30 de șefi de stat și de guvern din cadrul NATO prin intermediul unei legături video la ultimul summit din martie, de la Bruxelles, după invazia Rusiei în Ucraina.

Stoltenberg a anunțat, de asemenea, că se așteaptă ca liderii NATO să decidă la reuniunea de la Madrid cu privire la un sprijin suplimentar pentru Ucraina, pentru a ajuta armata acestei țări să treacă de la echipamente din epoca sovietică la arme moderne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău