Președintele Turciei avertizează că după referendumul din aprilie va revizui relațiile cu UE

  • 24 Martie 2017 17:36
Președintele Turciei avertizează că după referendumul din aprilie va revizui relațiile cu UE

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat încă o dată că va reexamina toate relațiile politice și administrative cu UE, după referendumul constituțional din luna aprilie.

Președintele turc a avertizat prin intermediul postului CNN Turk faptul că orice revizuire a relațiilor dintre Ankara și Europa va include acordul de combatere a migrației ilegale în interiorul granițelor blocului comunitar european. "Putem continua relațiile noastre economice cu Uniunea Europeană, a precizat Erdogan, dar s-ar putea să trebuiască să ne revizuim relațiile politice și administrative. Vom discuta cu guvernul nostru și vom revizui totul de la A la Z."

Aceste ultime remarci ale liderului turc au fost făcute la o zi distanță după ce a afirmat că europenii nu vor mai putea să meargă în siguranță pe străzi dacă își mențin actuala atitudine față de Turcia. Acele comentarii au atras un răspuns dur din partea Bruxell-ului care l-a convocat joi pe ambasadorul Turciei pentru a da explicații în legătură cu acele afirmații. Legăturile dintre Ankara și statele europene, în special cu Germania și Olanda, s-au tensionat în ultima perioadă după ce mai multe mitinguri pe tema referendumului din Turcia au fost anulate în aceste țări.

Evenimentele programate a avea loc aveau scopul de a determina etnicii turci să voteze modificarea constituției și, implicit, extinderea puterilor prezidențiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău