Președintele Turciei a avut o discuție telefonică cu omologul său rus: păstrarea „avântului" câștigat în discuțiile dintre Ucraina și Rusia la Istanbul ar fi un beneficiu pentru toate părțile implicate

  • 26 Aprilie 14:44
Președintele Turciei a avut o discuție telefonică cu omologul său rus: păstrarea „avântului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a spus omologului său rus, Vladimir Putin, la telefon, că păstrarea „avântului" câștigat în discuțiile dintre Ucraina și Rusia la Istanbul, anterior, în luna aprilie, ar fi un beneficiu pentru toate părțile implicate, a transmis biroul prezidențial marți.

Turcia, stat membru NATO, care împarte granița la marea Neagră cu Ucraina și Rusia, are relații bune cu ambele și a funcționat ca mediator.

Aceasta a găzduit două întâlniri separate pentru discuții între Rusia și Ucraina și a insistat să găzduiască o întâlnire între lideri. De asemenea, președintele turc a repetat o ofertă de a găzdui liderii ucrainean și rus, pentru discuții de pace. Duminică, președintele Erdogan a discutat și cu președintele Volodimir Zelenski.

Armata rusă își continuă campania de atacuri și bombardamente asupra Ucrainei, făcând eforturi pentru a controla Donbas, provincie din estul țării, de la granița cu Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
34,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău