Președintele turc cere Uniunii Europene LIBERALIZAREA vizelor

  • 06 Octombrie 2015 08:56
Președintele turc cere Uniunii Europene LIBERALIZAREA vizelor

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, cere Uniunii Europene liberalizarea vizelor, accelerarea procesului de aderare și o zonă de securitate în Siria, în schimbul cooperării Turciei în problema refugiaților.

Liderul turc a făcut aceste solicitări în cadrul discuțiilor avute aseară  la Bruxelles cu liderii europeni. Criza imigranției a fost discutată pentru prima dată la Bruxelles de către UE și Turcia, țară aflată la granițele Siriei și Irakului și care se confruntă cu un aflux mare de imigranți. 2.200.000 de sirieni și 300.000 de irakieni. La Bruxelles, Comisia Europeană i-a propus președintelui turc un ajutor de un miliard de euro și s-a pronunțat în favoarea continuării procesului de liberalizare a vizelor.

Totodată, președintele Consiliului European, Donald Tusk, spune că este nevoie de cooperare în criza imigrației și că UE dorește să existe o zonă tampon în Siria.

Liderii europeni au mai discutat cu președintele turc că soluția la acest conflict nu poate consta într-o alianță între Rusia și regimul lui Assad din Siria, în contextl în care un avion rusesc militar a violat spațiul aerian al Turciei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău