Președintele Trump crede că testele cu rachetă ale Coreei de Nord nu constituie o amenințare la adresa SUA

  • 26 Mai 2019 12:39
Președintele Trump crede că testele cu rachetă ale Coreei de Nord nu constituie o amenințare la adresa SUA

Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că nu este deranjat de faptul că Administrația de la Phenian „a lansat câteva arme mici” și consideră că liderul nord-coreean Kim Jong-Un își va respecta promisiunile făcute, relatează Reuters.

„Coreea de Nord a lansat niște arme mici, care i-au deranjat pe unii oficiali din Administrația mea, dar nu și pe mine. Am încredere că liderul Kim Jong-Un își va respecta promisiunile făcute”, a transmis Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Președintele american a sosit sâmbătă în Japonia, pentru o vizită de stat de patru zile, în cursul căreia se va întâlni și cu noul împărat nipon, Naruhito, va discuta cu premierul Shinzo Abe și va vizita trupele americane staționate în Japonia.

Coreea de Nord a anunțat, vineri, că negocierile pe tema programului nuclear cu Statele Unite nu vor mai fi reluate dacă Administrația de la Washington nu renunță la solicitarea dezarmării unilaterale.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relația cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Președintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfășurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul își schimbă atitudinea. Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău