Președintele SUA vrea să se „întâlnească” cu denunțătorul său în cazul Ucraina, avertizând că vor fi „consecințe majore”

  • 30 Septembrie 2019 13:47
Președintele SUA vrea să se „întâlnească” cu denunțătorul său în cazul Ucraina, avertizând că vor fi „consecințe majore”

Donald Trump a declarat duminică că merită să se întâlnească cu denunțătorul anonim care a depus o plângere cu privire la comportamentul său în timpul unei conversații cu omologul său din Ucraina, în urma căreia a fost demarată o anchetă parlamentară pe numele său, potrivit DPA, preluat de Mediafax.ro

"Ca orice american, merit să-l cunosc pe acuzatorul meu, mai ales când acest acuzator, așa-numitul "informator", a prezentat o conversație perfectă cu un lider străin într-un mod total inexact și fraudulos", a declarat Trump pe Twitter.

Într-o serie de mesaje, președintele a cerut să întâlnească toate sursele din plângerea reclamantului și ca Adam Schiff, conducătorul anchetei în cazul său să fie interogat pentru fraudă și trădare.

„Această persoană spiona președintele SUA?”, a adăugat Trump. "Consecințe majore!", a cerut Trump.

Declarațiile vin la câteva zile după ce democrații au deschis pe numele său o anchetă și duminică, un sondaj CBS a arătat că 55% dintre americani- susțin efortul.

În centrul anchetei privind procesul care ar putea duce la demiterea președintelui se află o plângere depusă de un denunțător, care acuză faptul că Trump a încercat să facă presiuni asupra autorităților din Ucraina pentru investigarea rivalului său politic și candidatului democrat la alegerile prezidențiale din 2020, Joe Biden.

Printre îngrijorări se numără faptul că Trump a întrerupt ajutorul militar acordat Ucrainei pentru a presiona țara pentru investigarea lui Biden.

Denunțătorul este membru al comunității de informații din SUA, dar identitatea sa rămâne necunoscută.

Susținătorii președintelui Donald Trump au apărut duminică la mai multe programe de știri din SUA pentru a-l apăra pe Trump în timp ce se confruntă cu o anchetă a parlamentarilor democrați.

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump și un personaj central în controversa care se desfășoară în Ucraina, a continuat să afirme că fostul vicepreședinte Biden a făcut presiuni pentru concedierea unui procuror ucrainean pentru a-și proteja fiul.

Camera Reprezentanților din SUA a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților i-a trimis citații secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău