Președintele SUA a amenințat ca va impune taxe uriașe firmei Harley-Davidson dacă își mută în străinătate producția pentru UE

  • 26 Iunie 2018 18:38
Președintele SUA a amenințat ca va impune taxe uriașe firmei Harley-Davidson dacă își mută în străinătate producția pentru UE

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a amenințat celebrul producător american de motociclete Harley-Davidson că i se vor impune taxe mai mari și a avertizat că firma va suferi o lovitură puternică din partea publicului dacă pune în aplicare decizia de a muta în străinătate producția de vehicule pentru Europa.

"Niciodată nu ar trebui asamblat în altă țară un Harley-Davidson! Angajații și clienții sunt deja foate furioși pe decizia lor. Dacă vor face o mișcare, fiți atenți, va fi începutul sfârșitului - s-au predat, au plecat! Aureola se va stinge și ei vor fi taxați cum nu au fost vreodată. Harley-Davidson trebuie să știe că nu vor mai putea să vândă în SUA fără să plătească o taxă consistentă", a declarat Donald Trump.

Nu se știe exact la ce taxe se referea președintele SUA și de ce ar trebui să plătească taxe Harley-Davidson atâta vreme cât își va menține producția din SUA. Compania constructoare de motociclete a declarat că a decis strămutarea în fabrici din străinătate a producției de motociclete destinate Europei, estimând că taxele comerciale cu blocul european ar putea costa compania aproape 100 de milioane de dolari anual.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău