Președintele Serbiei l-a primit pe președintele Consiliului Național al Parlamentului Austriei

  • 13 Noiembrie 2018 16:56
Președintele Serbiei l-a primit pe președintele Consiliului Național al Parlamentului Austriei

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic și președintele Consiliului Național al Parlamentului Austriei, Wolfgang Sobotka, au discutat la Belgrad despre relațiile bilaterale, cooperare economică, situația din regiune și parcursul european al Serbiei, transmite RTS, citat de Rador.

"Relațiile noastre bilaterale sunt stabile, complexe și la nivel înalt. Le caracterizează colaborarea în toate domeniile, dialogul politic intens și o tot mai bună cooperare economică.

Austria este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Serbiei și unul dintre cei mai mari investitori din Serbia" – a declarat Vucic, adăugând că anul acesta volumul schimburilor comerciale a depășit suma de un miliard de euro.

Vucic a solicitat tot mai multe investiții austriece în Serbia, în special în infrastructură, modernizarea industriei, energiei și surselor regenerabile de energie.

Sobotka a subliniat importanța continuării consolidării relațiilor dintre cele două state și a subliniat că vizita sa la Belgrad, dar și vizitele recente ale președintelui și cancelarului Austriei, deschid o nouă eră în relațiile bilaterale.

"Pe agenda noastră în timpul președinției UE procesul de extindere este o prioritate" – a subliniat Sobotka, adăugând că Austria va sprijini orice soluție la care ajung de comun acord Belgradul și Pristina.

Sursa: Rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău