Președintele Serbiei este nemulțumit de rezultatele vizitei din SUA

  • 22 Martie 2018 17:24
Președintele Serbiei este nemulțumit de rezultatele vizitei din SUA

"Am sperat la mai multă înțelegere, nu numai pentru sârbii din Kosovo, ci și pentru Serbia. Sincer, nu sunt mulțumit de rezultatele discuților din aceste zile la New York" - a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, în interviul acordat postului național de televiziune din Serbia.

Vučić a apreciat că interlocutorii săi de la New York în continuare susțin cu fermitate respectarea principiului păstrării independenței Kosovo, ceea ce este foarte dificil pentru Serbia. 

Președintele Serbiei a declarat că în timpul discuției cu secretarul general ONU, Antonio Guterres, a subliniat că Serbia este pregătită pentru un compromis, dar nu își va periclita interesele. "Aceasta a fost după trei zile grele, cu discuții despre care nu pot să spun mai mult. Pentru a pregăti o platformă pentru cetățenii noștri, trebuie să obțin și sprijinul comunității internaționale, ceea ce pentru mine este dezamăgitor. Noi trebuie să continuăm să luptăm. Un comportament responsabil are rezultate" - a declarat Vučić.

Întrebat despre mesajul transmis la Belgrad de adjunctul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene, Wess Mitchell, potrivit căruia SUA va insista pentru formarea Armatei Kosovo, Vučić a declarat că a discutat cu Guterres și acest subiect și că discuția a fost corectă.

"Acest om înțelege totul. Pentru mine este important să rămână în istorie că l-am avertizat cu tot ce se întâmplă. Sub nicio formă nu aveți dreptul să formați Armata Kosovo" - a declarat Vučić și a adăugat că la fel îi va spune și lui Wess Mitchell, cu care va discuta din nou în următoarele zile. Vučić a adăugat că pe această temă va discuta și cu partea albaneză.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău