Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă: Republica Moldova și Ucraina fac un nou pas pe drumul lor european

  • 08 Noiembrie 2023 14:42
Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă:  Republica Moldova și Ucraina fac un nou pas pe drumul lor european

"Republica Moldova și Ucraina fac astăzi un nou pas pe drumul lor european. Salut decizia Comisiei Europene de a recomanda Consiliului European începerea negocierilor de aderare la UE pentru cele două state. În decembrie, liderii UE vor dezbate această recomandare și vor lua o decizie care ar putea marca începutul unui nou capitol pentru marea familie europeană", a scris Ciucă, miercuri, pe Facebook, transmite AGERPRES.

El subliniază că, pentru Partidul Național Liberal, deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina și Republica Moldova este o prioritate și a transmis întreaga sa susținere pentru parcursul european al celor două țări și în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu președinții Volodimir Zelenski și Maia Sandu.

"Locul Republicii Moldova și al Ucrainei este în Uniunea Europeană. Acest drum pe care îl parcurg acum spre integrare nu este doar despre politici și tratate, ci este despre familii, comunități și visuri care se împletesc într-un destin comun. Vă vom fi alături, neclintit!", conchide Ciucă.

Comisia Europeană a recomandat miercuri începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, Republica Moldova și Bosnia-Herțegovina, precum și acordarea statutului de țară candidată Georgiei, relatează Reuters și AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:0,51 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău