Președintele Senatului român, Nicolae Ciucă: România va fi în continuare principalul avocat al R. Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană

  • 15 Decembrie 2023 11:25
Președintele Senatului român, Nicolae Ciucă: România va fi în continuare principalul avocat al R. Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană

Președintele Senatului român, fostul premier Nicolae Ciucă, a avut o convorbire telefonică, joi seară, 14 decembrie, cu premierul R. Moldova, Dorin Recean, și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, relatează Agerpres.

Conform surselor citate, Nicolae Ciucă i-a asigurat pe cei doi lideri că România va fi în continuare principalul avocat al R. Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, el le-a transmis lui Dorin Recean și Igor Grosu că așteaptă să îi revadă curând pentru a discuta pași concreți în această nouă calitate pe care Republica Moldova o are în raport cu Uniunea Europeană, au arătat sursele citate.

Liderii statelor Uniunii Europene, reuniți joi la Bruxelles, au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova, după ce în luna noiembrie Comisia Europeană făcuse o recomandare în acest sens, au transmis AFP și Reuters.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, care prezidează Summitul UE de la Bruxelles.

„Un semnal clar de speranță pentru cetățenii acestor țări și pentru continentul nostru”, a scris Charles Michel pe platforma X (fosta Twitter).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău