Președintele României va participa la evenimentele dedicate Centenarului Armistițiului organizate la Paris

  • 30 Octombrie 2018 14:34
Președintele României va participa la evenimentele dedicate Centenarului Armistițiului organizate la Paris

Președintele Klaus Iohannis va participa, pe 10 și 11 noiembrie, la Paris, la o serie de evenimente dedicate Centenarului Armistițiului care a pus capăt ostilităților din Primului Război Mondial, informează Administrația Prezidențială, citată de AGERPRES.

Șeful statului va fi prezent, alături de liderii țărilor beligerante din Primul Război Mondial, precum și de cei ai țărilor care au sprijinit efortul de război, la Arcul de Triumf, unde va avea loc ceremonia Centenarului Armistițiului.

Președintele Klaus Iohannis va participa și la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o inițiativă a președintelui francez, Emmanuel Macron, care își propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului și al cooperării contemporane, în sprijinul păcii.

De asemenea, cu ocazia vizitei la Paris, șeful statului se va întâlni cu studenți, masteranzi și doctoranzi români din regiunea pariziană implicați în cercetarea științifică.

Potrivit Administrației Prezidențiale, întâlnirea, organizată la Ambasada României la Paris, este dedicată contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri. 

Participarea președintelui Iohannis la evenimentele dedicate Centenarului Armistițiului are loc la invitația omologului său francez, Emmanuel Macron.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău